Általános szerződési feltételek

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

www.baby-paradise.hu webáruház látogatói és vásárlói részére

 

A jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Baby-paradise Kft., és a Baby-paradise Kft. által a www.baby-paradise.hu weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő személy vagy szervezet jogait és kötelezettségeit tartalmazza.

 

Kérjük, hogy vásárlás előtt olvassa el figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és kizárólag abban az esetben vegye igénybe szolgáltatásainkat, amennyiben minden pontjával egyetért, és kötelező érvényűnek tekinti magára nézve.

 

A rendelt termékekkel kapcsolatos problémák Magyarországon a Baby-paradise Kft.- nél intézhetők személyesen, ennek győri üzletében, vagy online. Elérhetőség az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. emailcímen.

 

ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK

A Webáruház a www.baby-paradise.hu URL alatt érhető el. A webáruházhoz kapcsolódó, az Üzemeltető által üzemeltetett és működtetett további weboldalak a webáruház szerves részét képezhetik, melyek az általa forgalmazott termékekre vonatkozóan tartalmaznak általános felhasználói információkat. A webáruházhoz kapcsolódó további weboldalakról a webáruházban információkhoz juthat.

A weboldalakon, illetve a webáruházban megjelent tartalmak felhasználása kizárólag a Felhasználó felelőssége, az ebből eredő esetleges közvetlen vagy közvetett károkért vagy következményekért az Üzemeltető semminemű felelősséget nem vállal. A Felhasználó az ezzel kapcsolatos felelősséget tudomásul veszi és lemond az ilyen helyzetből származó kártérítési jogáról.

Az Üzemeltető fenntartja a jogot, hogy előzetes bejelentés vagy tájékoztatás nélkül az általa üzemeltetett weboldalakon tartalmi változtatást hajtson végre.

Az Általános Szerződési Feltételek mindenkor hatályos változata a http://www.baby-paradise.hu/index.php/webaruhaz/altalanos-szerzodesi-feltetelek linkről tölthető le. Üzemeltető a változtatás jogát fenntartja!

A www.baby-paradise.hu oldalon működő webáruház használata közben és a webáruházban történő vásárlás során a szolgáltató, illetve eladó szerv a következő:

 

1. AZ ELADÓ / ÜZEMELTETŐ (Szolgáltató) ADATAI

Név: Baby-paradise Kft. (a továbbiakban: "Baby-paradise")

Székhely: 9030 Győr, Csikostó u. 1/E.

Telephely (üzlet): 9026 Győr, Bácsai u. 64.

Nyitvatartás: 09.00-17.00 (hétköznap) 09.00-12.00 (szombat)

 

Cégjegyzékszám: Cg.08-09-022084

A bejegyző bíróság megnevezése: Győri Törvényszék Cégbírósága

 

Adószám: 23416822-2-08

 

Számlavezető pénzintézet: Raiffeisen Bank

Számlaszám: 12096712-01642918-00100006

 

Statisztikai számjel:23416822-4649-112-08

 

Telefonszám: +36 (20) 22 12 852

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csomagküldő kereskedelmi tevékenység nyilvántartási szám: 12402

(Győr Megyei Jogú Város jegyzője 43512-2/2012 ügyiratszám alapján);

 

Adatvédelmi nyilvántartási azonosító:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság NAIH-82534/2015

 

A Baby-paradise nem tagja érdekképviseleti szervnek (kamarának).

 

A Baby-paradise tárhelyszolgáltatója: GYŐR.NET Internetszolgáltató Kft.

(9024 Győr, Közép utca 16., 06-96-900 000, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.).

 

A Baby-paradise elektronikus kereskedelmi szolgáltatása vonatkozásában nem veti alá magát magatartási kódexnek.

 

1. Bevezető rendelkezések, Fogalmak

1.1 Bevezető rendelkezések

A jelen általános szerződési feltételek (a továbbiakban mint „ÁSZF”) a Baby-paradise Kft. (székhelye 9030 Győr,Csikostó u. 1/E., Cégjegyzékszám: Cg.08-09-022084, továbbiakban mint „Eladó” illetve „Szolgáltató”) és a vevő (a továbbiakban mint „Vevő” illetve „Felhasználó”) jogainak és kötelezettségeinek szabályozását tartalmazza az Eladó által működtetett webáruházon keresztül értékesített termékek adásvételével kapcsolatban, és elválaszthatatlan részét képezi az adásvételi szerződésnek, amely az interneten, az elektronikus áruházon keresztül a Vevő és az Eladó között jön létre (a továbbiakban mint „Adásvételi szerződés”).

1.2. Fogalmak

1.2.1. Vevő alatt azt a természetes vagy jogi személyt értjük, aki elektronikus úton árut rendel a www.baby-paradise.hu webáruházon keresztül.

1.2.2. Az elektronikus megrendelés alatt azt az elektronikus formában elküldött nyomtatványt értjük, amely információt és adatokat tartalmaz a Vevő személyéről, a www.baby-paradise.hu webáruház választékából megrendelt termék/termékek listájáról és ezen termék/termékek teljes vételáráról. Az elküldött megrendelés Adásvételi szerződés megkötésére irányuló ajánlat. Az Adásvételi szerződés a Vevő és az Eladó között a megrendelésnek az Eladó által elküldött e-mailes visszaigazolásával jön létre. Az elektronikus megrendelés elküldésével a Vevő igazolja, hogy megismerte a jelen ÁSZF tartalmát. Az elektronikus megrendelés elküldésével a Vevő elfogadja az ÁSZF minden rendelkezését, annak a megrendelés elküldésének napján hatályos állapotában, valamint elfogadja a megrendelt árunak a www.baby-paradise.hu webáruházban feltüntetett hatályos árát, mint vételárat.

1.2.3. Áru, illetve termék alatt minden olyan termék értendő, amely a www.baby-paradise.hu oldalon kerül bemutatásra és tulajdonságai tekintetében részletes leírásra.

 

2. A WEBÁRUHÁZ HASZNÁLATA, REGISZTRÁCIÓ A WEBÁRUHÁZBAN

2.1 Vevőnek minősül minden olyan nagykorú természetes személy, jogi személy, vagy jogi személyiség nélküli szervezet, aki a Webáruházat vagy annak bármely szolgáltatását használja, vagy a Webáruházban regisztrál, saját fiókot hoz létre (a "vevő"). A Webáruházat kiskorúak nem használhatják.

2.2 A termékek webáruházban megvásárolhatók regisztrációval, vagy regisztráció nélkül.

 

2.2.1.1 Vásárlás regisztrációval

A regisztráció egyszerűen, egy űrlap kitöltésével és elküldésével lehetséges. Fenti regisztráció vásárlástól független. A regisztrációt egyszer kell végrehajtani, a későbbi vásárlások alkalmával ezt a lépést már nem kell elvégezni.

A Webáruházban való regisztrációval, illetve a Webáruház által nyújtott bármely szolgáltatás igénybevételével a vevő magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen ÁSzF-et, valamint kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Baby-paradise a vevő személyes adatait a Baby-paradise Kft. az Adatkezelési szabályzatban meghatározottak szerint kezelje, azokat harmadik feleknek az ott meghatározottak szerint átadja.

A jelen ÁSzF és az Adatkezelési szabályzat ily módon való elfogadása egyben azt is jelenti, hogy a vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSzF és az adatkezelési szabályzat változásait nyomon követi.

2.2.1.2 Amennyiben a Felhasználó a jelen ÁSzF-et vagy annak bármely részét nem fogadja el, úgy nem jogosult a Webáruház használatára, illetve a Webáruház által kínált szolgáltatások igénybevételére.

2.2.1.3 A Baby-paradise Kft. jogosult a jelen ÁSzF-et és az adatkezelési szabályzatot bármikor egyoldalúan módosítani. A módosított ÁSzF, illetve adatkezelési szabályzat hatályba lépésének napja az a nap, amelyen a módosított ÁSzF, illetve adatkezelési szabályzat közzétételre kerül a Webáruház weboldalán.

2.2.1.4 A Webáruházban történő regisztráció a főoldalon található Regisztráció menüpont alatt található adatlap kitöltésével lehetséges.

A regisztrációhoz kapcsolódó, illetőleg a regisztráció nélkül történő vásárláshoz a webáruházi megrendelés menetében a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.  

2.2.1.5 Az adatok megadását követően a regisztráció érvényesítésre kerül, erről a Webáruház automatikusan e-mailt küld a vevőnek.

A regisztrációt követően a vásárlási, illetve megrendelési folyamat már végrehajtható.

2.2.1.6 Bármelyik regisztrációt, amelyik helytelen vagy valótlan adatot tartalmaz, a Baby-paradise Kft. jogosult érvénytelennek nyilvánítani, és a regisztrációt deaktiválni vagy törölni.

2.2.1.7.Helytelenül vagy hibásan megadott adatokkal történt regisztrációból eredő szállítási vagy egyéb felmerülő többletköltség a Vásárlót terheli. A telefonos elérhetőség pontos feltüntetése fontos, mivel az Üzemeltető (Eladó) a kiszállításokat megelőzően ennek időpontjáról telefonon egyeztethet.

 

2.2.2.1 Vásárlás regisztráció nélkül

A regisztráció nélkül is végrehajtható a vásárlási folyamat, egyszerűen a vásárlási űrlap kitöltésével és elküldésével.

A Webáruházban a regisztráció nélküli vásárlás esetén is a vevő magára nézve kötelezőnek fogadja el a jelen ÁSzF-et, valamint kifejezett hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Baby-paradise Kft. a vevő személyes adatait az Adatkezelési szabályzatban meghatározottak szerint kezelje, azokat harmadik feleknek az ott meghatározottak szerint átadja.

A jelen ÁSzF és az Adatkezelési szabályzat ily módon való elfogadása egyben azt is jelenti, hogy a vevő kötelezettséget vállal arra, hogy a jelen ÁSzF és az adatkezelési szabályzat változásait nyomon követi.

2.2.2.2 Amennyiben a Felhasználó a jelen ÁSzF-et vagy annak bármely részét nem fogadja el, úgy nem jogosult a Webáruház használatára, illetve a Webáruház által kínált szolgáltatások igénybevételére.

2.2.2.3 A Baby-paradise Kft. jogosult a jelen ÁSzF-et és az adatkezelési szabályzatot bármikor egyoldalúan módosítani. A módosított ÁSzF, illetve adatkezelési szabályzat hatályba lépésének napja az a nap, amelyen a módosított ÁSzF, illetve adatkezelési szabályzat közzétételre kerül a Webáruház weboldalán.

2.2.2.4 A regisztráció nélkül történő vásárlás esetén a webáruházban, a vásárlási, megrendelési folyamat közben a csillaggal megjelölt mezők kitöltése kötelező.

A mezők kitöltése után, és a számlázási adatok (amennyiben ezek eltérők) megadása után, a szállítási mód és fizetési mód kiválasztása után, a „vendég” mód véglegesítésével történik a megrendelés véglegesítése.  

2.2.2.5 A regisztráció nélküli vásárlás esetén, amennyiben a kitöltött űrlap helytelen vagy valótlan adatot tartalmaz, a Baby-paradise jogosult a megrendelést érvénytelennek nyilvánítani és törölni.

2.2.2.6.Helytelenül vagy hibásan megadott adatokkal történt megrendelésből eredő szállítási vagy egyéb felmerülő többletköltség a Vásárlót terheli.

 

3. VÁSÁRLÁS A WEBÁRUHÁZBAN

3.1 A vásárlás feltételei és folyamata

3.1.1 A Webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSzF-ben meghatározott módon, Interneten keresztül a http://www.baby-paradise.hu weboldalon.

3.1.2 A Webáruházban azon vevő adhat le megrendelést, aki vagy érvényes és befejezett regisztrációval rendelkezik és a jelen ÁSzF-et és az adatkezelési szabályzatot elfogadta és magára nézve azt kötelezőnek ismerte el, vagy „vendégként” a valós és érvényes adatait megadta, és a jelen ÁSzF-et és az adatkezelési szabályzatot elfogadta és magára nézve azt kötelezőnek ismerte el. A Webáruházban korábban már regisztrált vevő ugyanazzal az azonosítóval rendelhet, mint amit korábban megadott. Újabb regisztráció ebben az esetben nem szükséges.

3.1.3 Amennyiben a vevő a Webáruházban nincs regisztrálva, a vásárlást megelőzően pontos adatok megadásával „vendég”-ként hajthatja végre a megrendelési folyamatot, vagy végre kell hajtania a regisztrációs folyamatot, ki kell töltenie a regisztrációs űrlapot a 2. pontban foglaltakkal összhangban.

3.1.4 A vevő a Webáruházban úgy tud vásárolni, hogy kiválasztja a termékeket, az a kosárba helyezi, majd ezután a kassza oldalra lép, ahol megadja szállítási és számlázási címét, majd véglegesíti rendelését.

3.1.5 A rendelés véglegesítése azt jelenti, hogy a vevő kötelező ajánlatot tesz a termékre, azaz a rendelés véglegesítése a vevő számára a megrendelt termék árának, valamint a kapcsolódó (csomagolási, fuvarozási) díjak megfizetésének kötelezettségével jár. A Webáruházban történt rendeléssel a vevő kijelenti, hogy megismerte és elfogadja jelen ÁSzF-et, tisztában van a rendelés menetével, a termék jellemzőivel és árával.

3.1.6 A Webáruházban megrendelt szolgáltatásokat a Baby-paradise Kft. a rendelést visszaigazoló emailben szereplő helyszínen teljesíti.

 

3.2 Rendelt mennyiségek

A Baby-paradise Kft. csak háztartásban használatos szokásos mennyiségekre vonatkozó rendeléseket szolgál ki.

 

3.3 A Webáruházban kínált termékek tulajdonságai,termékleírások,árak

3.3.1.A Webáruházban kínált termékek lényeges tulajdonságait, jellemzőit, az áruk használatára vonatkozó utasításokat a konkrét termék információs oldaláról lehet megismerni azzal, hogy az a termék részletes tényleges tulajdonságait a termékhez mellékelésre kerülő használati utasítás tartalmazza. A Webáruházban kínált termékek minőségével, alapvető tulajdonságaival, használatával, használhatóságával kapcsolatban a Webáruházban szereplő információn túli tájékoztatást a Baby-paradise ügyfélszolgálata nyújt.

3.3.2 Az Eladó a lehető legpontosabban igyekszik tájékozatni a vásárlót a termékleírások, színek és árak tekintetében. Ennek ellenére előfordulhatnak eltérések a valóságtól részben a különböző felhasználói képernyőbeállításoknak, részben az esetleges elírásoknak köszönhetően. Eladó ezért a képernyőn látható színekért felelősséget nem vállal, illetve fenntartja a szöveghibák előzetes figyelmeztetés nélküli javításának jogát az árra vonatkozóan is. A weboldalon található vásárlási tanácsok és termékbemutató leírások sem egészségügyi termékek esetében, sem egyéb termékek esetén nem értelmezendő egészségügyi, orvosi tanácsnak. Amennyiben a vásárló valamilyen okból nem elégedett a www.baby-paradise.hu webáruházban megrendelt termékkel, akkor a csomag kézhezvétele előtt, vagy után jogában áll elállni a szerződéstől az „Elállás” menüpontban kifejtett módon. 

3.3.3 A Baby-paradise Kft. szerződésszerű teljesítésének minősül, ha a termék a weboldalon vagy a használati utasításban nyújtott tájékoztatásnál kedvezőbb, előnyösebb tulajdonságokkal rendelkezik. Ha a vásárlás előtt valamely kapcsolatban kérdése merülne fel, a Baby-paradise Kft. készséggel áll a vevők rendelkezésére.

3.3.4 A jogszabály által előírt esetekben és körben a Baby-paradise Kft. használati utasítást mellékel a megrendelt termékekhez. Ha a vevő valamely véletlen okból nem kapná kézhez az áruval együtt a kötelező használati utasítást, azt a vevő köteles azonnal - mielőtt az árut használatba veszi - jelezni a Baby-paradise Kft-nek, aki a használati utasítást pótolja.

3.3.5 A vételár mindig a kiválasztott termék információs oldalán feltüntetett ár, amely magyar forintban értendő és tartalmazza az Áfá-t. A feltüntetett ár nem tartalmazza a termék csomagolásával, szállításával járó esetleges költségeket. A feltüntetett árak nem minősülnek közvetlen árajánlattételnek, azok alapján a Baby-paradise Kft. ajánlati kötöttsége nem áll fenn.

3.3.6 A Baby-paradise felhívja a vevők figyelmét, hogy a Webáruházban szereplő termékárak eltérhetnek az ugyanezen termékre a Baby-paradise Kft. által működtetett üzletekben vonatkozó áraktól.

3.3.7 A Webáruházból rendelhető termékek árai változtatásának jogát a Baby-paradise Kft. fenntartja azzal, hogy a módosítás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek vételárát nem befolyásolja.

3.3.8 A Baby-paradise Kft. nyomatékosan felhívja a vevők figyelmét arra, hogy – noha a Baby-paradise mindent megtesz a feltüntetett árak helyességéért – a Webáruházban szereplő árak adott esetben tévesek lehetnek, amelyért a Baby-paradise Kft. felelősséget nem vállal. Amennyiben hibás ár kerülne a Webáruházban feltüntetésre, ideértve különösen a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő árakat, valamint a nyilvánvalóan téves, rendszerhiba vagy más ok miatt megjelenő "0" Ft-os vagy "1" Ft-os árra, akkor a Baby-paradise Kft. nem köteles a terméket hibás áron szállítani. A Baby-paradise Kft. ez esetben felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a vevő elállhat vásárlási szándékától.

 

4. A RENDELÉS VISSZAIGAZOLÁSA, A SZERZŐDÉS LÉTREJÖTTE

4.1 A Webáruházban leadott rendelés a Ptk. 6:64. § szerinti jogi kötőerővel rendelkező ajánlattételnek minősül, melyet a vevő tesz a Baby-paradise felé. A szerződés az ajánlat Baby-paradise Kft. általi elfogadásával jön létre.

4.2 A vevő által a Webáruházban leadott rendelés (ajánlat) megérkezését a Baby-paradise Kft. automatikus visszaigazoló e-mail útján legkésőbb a rendelés leadásától számított 48 órán belül visszaigazolja a vevő részére. A visszaigazoló e-mail az alábbi adatokat tartalmazza: Megrendelő adatai, Vezetéknév, Keresztnév, E-mail cím, Telefon, Szállítási adatok, Szállítási név, Város / Kerület, Cím, Számlázási adatok, Számlázási név, Város/Kerület, Cím, Adószám, Megjegyzés.

4.3 A visszaigazoló email kizárólag tájékoztató célt szolgál, célja a vevő tájékoztatása arról, hogy a rendelés a Baby-paradise Kft-hez beérkezett. A visszaigazoló e-mail nem minősül a Baby-paradise Kft. részéről a vevő által a Webáruházon keresztül tett ajánlat elfogadásának, és a visszaigazoló e-mail nem keletkeztet szerződést a vevő és a Baby-paradise között.

4.4 A Baby-paradise Kft. a vevő rendelését (ajánlatát) külön elfogadó e-mail útján fogadja el. Az elfogadó e-mailben a Baby-paradise tájékoztatja a vevőt többek között a szerződés létrejöttéről, illetve a szállítás várható időpontjáról. Érvényes szerződés a felek között ekkor jön létre. Az Eladó a Vevő megrendelésének megérkezését elektronikus úton haladéktalanul, de legkésőbb a megrendelés elküldésétől számított 2 munkanapon belül visszaigazolja.  A hétvégén, vagy ünnepnapon leadott megrendelések az ezt követő első munkanapon kerülnek feldolgozásra. 

4.5 A vevő mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 48 órán belül nem kapja meg Baby-paradise Kft.-től az elküldött rendelésére vonatkozó külön elfogadó e-mailt. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő az Eladóhoz, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számára hozzáférhetővé válik. Eladó nem felel, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg határidőben, mert a Vevő hibás e-mail címet adott meg regisztrációja során, vagy a saját fiókjában fellépő technikai probléma miatt nem tud e-mailt fogadni.

4.6 A megkötött szerződés nem minősül írásba foglalt szerződésnek, azt a Baby-paradise nem iktatja és utóbb nem lesz hozzáférhető, a korábbi, már teljesített vásárlások adatait a vevő az oldalra belépve nem tudja a megtekinteni.

4.7 A szerződéskötés lehetséges nyelve: magyar.

4.8 A szerződés egyszeri ügyletre létrejött határozott idejű szerződés, a szerződés tárgyát képező rendelés teljesítésével szűnik meg.

4.9 A Baby-paradise Kft. ezúton is tájékoztatja a vevőt, hogy a Webáruházban történő internetes rendelés nyomán létrejött szerződés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései irányadóak. Amennyiben a Ptk. szerinti fogyasztó rendel a Webáruházban, úgy a szerződés a fentieken túlmenően a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik.

4.10 Adatbeviteli hibák javítása: a rendelés véglegesítését megelőzően a vevőnek módja van áttekinteni a bevitt adatokat. Az adatbeviteli hibák kijavítására ekkor a "Vissza" gombbal való visszaléptetéssel és a korábbi oldalakon a hibás adat módosításával van lehetőség. A kosár tartalmának módosítására a "Kosár" oldalon van lehetőség.

A rendelés véglegesítését követően észrevett az esetleges adatbeviteli hibákat (így különösen a visszaigazoló e-mailben szereplő adatokban szereplő hibákat) a vevő köteles a lehető leghamarabb, a visszaigazoló e-mailben szereplő hibák tekintetében az email kézhez vételét követő 1 munkanapon belül jelezni a Baby-paradise Kft. felé. Ezeket a hibákat a vevő a Baby-paradise Kft. 1. pontban szereplő elérhetőségein, elsődlegesen az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen tudja jelezni.

 

5. SZÁLLÍTÁS, A TERMÉK ÁTVÉTELE ÉS FIZETÉS

5.1 A rendelt termék / termékek átvétele

5.1.1 A vevő a megrendelt terméket személyesen vagy kiszállítás útján veszi át.

5.1.2 Személyes átvétel esetén a vevő a megrendelt terméket a Baby-paradise Kft. személyes termékátvételi pontján tudja átvenni, a terméknek az adott átvételi pontra történő beérkezését követően. A terméknek az átvételi pontra történő beérkezéséről a Baby-paradise Kft. email útján értesíti a vevőt. A vevő személyes átvétel esetén szállítási (fuvarozási) díjat nem köteles fizetni.

5.1.3 Kiszállítás esetén a Baby-paradise Kft. a megrendelt és kiszállítani kért terméket szállítási díj ellenében – vagy, amennyiben a Baby-paradise Kft. meghatározott feltételek esetén ingyenes kiszállítást vállal, úgy ingyenesen – saját maga, vagy fuvarozó, vagy postai szolgáltató igénybevételével kiszállítja/ kiszállíttatja a vevő által megjelölt helyre (házhoz szállítás). Az ingyenes kiszállítási feltételt a Baby-paradise Kft. bármikor jogosult előzetes értesítés nélkül megszüntetni, mely a már visszaigazolt ingyenes kiszállításokat nem érinti.

5.1.4 A szállítási módot (személyes átvétel, házhoz szállítás) a vevő a rendelés véglegesítését megelőzően, a rendelés folyamata során választja ki.

A futárszolgálaton keresztüli szállítási feltételek a http://www.baby-paradise.hu/index.php/webaruhaz/szallitasi-es-fizetesi-informaciok menüpont alatt találhatók, az aktuális kiszállítási futár-partnercégek és díjak részletezésével.

A Baby-paradise Kft. fenntartja a jogot, hogy a partner-futárcégek listáját, és ezen szolgáltatások díját előzetes bejelentéssel bármikor megváltoztathassa. A változások a már visszaigazolt megrendeléseket nem érintik.

5.1.5 A Baby-paradise Kft. külföldre kizárólag egyedi, saját egyedi elbírálása alapján és a költségek előzetes megtérítése mellett szállít termékeket. Külföldi rendelés esetén a vevő minden esetben köteles a vételár és a szállítási költség teljes összegét előre átutalni, a Baby-paradise Kft. kizárólag a teljes összeg megérkezését követően adja át szállításra a rendelt terméket / termékeket.

5.1.6 Az aktuális szállítási díjak a szállítási és fizetési információk alatt, a http://www.baby-paradise.hu/index.php/webaruhaz/szallitasi-es-fizetesi-informaciok weboldalon tekinthetők meg. Ezek a díjak kizárólag az ott meghatározott korlátok (így különösen méret, súly) között érvényesek.

Amennyiben ilyen korlátok meghatározásra kerülnek, úgy az ezeket meghaladó termékek megrendelése esetén a Baby-paradise Kft. egyedi elbírálás alapján, eseti árajánlatot adhat a szállításra, ilyen esetekre semmilyen körülmények között nem vonatkoznak a hatályban lévő szállítási díjak és ingyenes kiszállítási feltételek.

A félreértések elkerülése érdekében: a vevő a korlátokat meghaladó rendelés esetén is jogosult a megrendelt termékeket személyesen, szállítási díj felszámítása nélkül átvenni a Baby-paradise valamely személyes termékátvételi pontján.

5.1.7 A Baby-paradise Kft. a szállítási díjak változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba.

5.1.8 Ha egy vevőtől azonos napon több rendelés is beérkezik, ezek a szállítási díjak szempontjából külön kerülnek figyelembevételre. Amennyiben a vevő a második (harmadik, negyedik stb.) rendelés leadásakor jelzi, úgy a Baby-paradise Kft. összevonhatja a rendeléseket és ennek megfelelő szállítási díjakat számíthat fel. A Baby-paradise Kft. erre a jóhiszemű együttműködés keretében törekedni fog, azonban a megrendelések összevonására nem köteles, így különösen nincs lehetőség a már szállításra külön-külön feladott rendelések utólagos összevonására.

5.1.9 A Baby-paradise Kft. által esetlegesen megadott szállítási időpontok kizárólag indikatívak, azok nem konkrét dátumot, időpontot jelölnek, hanem csupán közelítő becslések a vevő tájékoztatása érdekében. Meghatározott órára történő kiszállítást a Baby-paradise Kft. nem vállal.

5.1.10 A Baby-paradise Kft. gondoskodik arról, hogy Webáruházban rendelt termékeket a vevő legkésőbb a szerződés létrejöttétől számított 60 (hatvan) napon belül kézhez vehesse (teljesítési határidő).

 

5.2 Fizetés

5.2.1 A Webáruházban vásárolt termékek vételárát és a kapcsolódó díjakat (pl. szállítási díj) a vevő legkésőbb a rendelt termékek átvételekor köteles teljes egészében, levonások és visszatartások nélkül megfizetni.

5.2.2 Személyes átvétel esetén a fizetés lehetséges

(a) banki átutalással oly módon, hogy a teljes fizetendő összeg a rendelt termékek átvételének időpontjában (vagy azt megelőzően) a Baby-paradise Kft. bankszámláján teljes egészében jóváírásra kerüljön, vagy

(b) készpénzben, vagy

(c) kizárólag a 9026 Győr, Bácsai út 64. szám alatti üzletben történő személyes átvétel esetén bankkártyával.

5.2.3 Házhoz szállítás esetén a fizetés lehetséges

(a) banki átutalással, amely esetben a Baby-paradise kizárólag a teljes fizetendő összegnek a Baby-paradise Kft. bankszámláján történő jóváírását követően köteles a terméket szállításra átadni; vagy

(b) utánvéttel.

5.2.4 A fentiektől eltérően, külföldre (ideértve a más uniós tagállamot is) történő szállítás esetén kizárólag előre, banki átutalással történő fizetésre van lehetőség.

 

6. AZ ELÁLLÁS JOGA ÉS AZ ELÁLLÁSI JOG GYAKORLÁSA

6.1 Az elállás joga

6.1.1 A jelen pontban foglalt jogosultságok és kötelezettségek kizárólag azon vevőt illetik meg illetve terhelik, aki:

(a) a szakmája, foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személy, és

(b) a Webáruházban aki árut vesz, rendel, kap, használ, igénybe vesz, valamint az áruval kapcsolatos kereskedelmi kommunikáció, ajánlat címzettje („fogyasztó”).

6.1.2 A Webáruházban a Baby-paradise Kft. kizárólag termékeket értékesít, szolgáltatásokat nem. A fogyasztó a termék adásvételére irányuló szerződés esetén jogosult

(a) a terméknek,

(b) több termék szolgáltatásakor az utoljára szolgáltatott terméknek,

a fogyasztó vagy az általa megjelölt, a fuvarozótól eltérő harmadik személy általi átvételének napjától számított tizennégy (14) naptári napon belül a szerződéstől indokolás nélkül elállni.

6.1.3 A fogyasztó a szerződés megkötésének a napja és a termék átvételének napja közötti időszakban is jogosult elállási jogát gyakorolni.

6.1.4 A fogyasztót nem illeti meg az elállási jog

(a) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

(b) olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak; továbbá

(c) romlandó vagy minőségét rövid ideig megőrző termék tekintetében;

(d) olyan zárt csomagolású termék tekintetében, amely egészségvédelmi vagy higiéniai okokból az átadást követő felbontása után nem küldhető vissza;

(e) olyan termék tekintetében, amely jellegénél fogva az átadást követően elválaszthatatlanul vegyül más termékkel;

(f) lezárt csomagolású hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépes szoftver példányának adásvétele tekintetében, ha az átadást követően a fogyasztó a csomagolást felbontotta;

(g) hírlap, folyóirat és időszaki lap tekintetében, az előfizetéses szerződések kivételével; és

(h) mindazon egyéb esetekben, amelyekben a vonatkozó jogszabály (45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet) előírásai szerint nem illeti meg elállási jog a fogyasztót.

6.2 Az elállási jog gyakorlása és következményei

6.2.1 Ha a fogyasztó élni kíván a fent meghatározott elállási jogával, elállási szándékát tartalmazó egyértelmű nyilatkozatot köteles eljuttatni postán, telefaxon vagy elektronikus úton küldött levél útján, a jelen ÁSzF 1. pontjában feltüntetett elérhetőségek valamelyikén a Baby-paradise részére. Az elállási szándékot tartalmazó nyilatkozat lehet az Elállási Mintanyilatkozat oldalról letölthető mintanyilatkozat, vagy bármely más olyan nyilatkozat, amellyel a fogyasztó valamely konkrét rendeléstől egyértelmű nyilatkozattal eláll.

6.2.2 Ha a fogyasztó a 6.1.2 pontban megjelölt határidő lejárta előtt elküldi elállási nyilatkozatát a Baby-paradise részére, úgy a fogyasztó határidőben gyakorolta az elállási jogát.

6.2.3 A fogyasztót terheli annak bizonyítása, hogy elállási jogát a jelen pontban meghatározott rendelkezéseknek megfelelően gyakorolta.

6.2.4 A Baby-paradise a fogyasztó elállási nyilatkozatának megérkezését e-mailben haladéktalanul visszaigazolja a fogyasztó felé.

6.2.5 A fogyasztó köteles elállás esetén a megrendelt terméket a Baby-paradise Kft. 1. pontban feltüntetett, 9030, Győr, Csikostó u. 1/E, vagy 9026 Győr, Bácsai u. 64. szám alatti címére indokolatlan késedelem nélkül, de legkésőbb elállási nyilatkozatának közlésétől számított 14 (tizennégy) napon belül hiánytalanul visszaküldeni. A határidő betartottnak minősül, ha a fogyasztó a 14 napos határidő letelte előtt elküldi (postára adja vagy az általa megrendelt futárnak átadja) a terméket.

6.2.6 A termék visszaküldésének közvetlen költsége a fogyasztót terheli, a Baby-paradise Kft.-nek ennek megfelelően az utánvéttel visszaküldött csomagot nem áll módjában átvenni. Az elállás kapcsán a termék visszaküldésének költségén kívül a fogyasztót más költség nem terheli.

6.2.7 Ha a fogyasztó eláll a szerződéstől, haladéktalanul, de legkésőbb a fogyasztó elállási nyilatkozatának kézhezvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül a Baby-paradise Kft. visszatéríti a fogyasztó által teljesített valamennyi ellenszolgáltatást, ideértve a fuvarozási (kiszállításért fizetett) költséget is, kivéve azokat a többletköltségeket, amelyek amiatt merültek fel, hogy fogyasztó a Baby-paradise által felkínált, legolcsóbb szokásos fuvarozási módtól eltérő fuvarozási módot választott.

6.2.8 A Baby-paradise Kft. jogosult a visszatérítést mindaddig visszatartani, amíg vissza nem kapta a terméket, vagy a fogyasztó nem igazolta hitelt érdemlően, hogy azt visszaküldte: a kettő közül a Baby-paradise a korábbi időpontot veszi figyelembe.

6.2.9 A pénz visszatérítése során a Baby-paradise Kft. az eredeti ügylet során alkalmazott fizetési móddal egyező fizetési módot alkalmaz, kivéve, ha fogyasztó más fizetési mód igénybevételéhez kifejezetten a hozzájárulását adja; e visszatérítési mód alkalmazásából kifolyólag fogyasztót semmilyen többletköltség nem terheli.

6.2.10 A fogyasztó kizárólag akkor vonható felelősségre a termékben bekövetkezett értékcsökkenésért, ha az a termék jellegének, tulajdonságainak megállapításához szükséges használatot meghaladó használat miatt következett be. Ebben az esetben a Baby-paradise Kft. követelheti a szükséges használatot meghaladó használatból eredő értékcsökkenés megtérítését.

 

7. JÓTÁLLÁS, SZAVATOSSÁG

7.1 A jelen pont határozza meg a Baby-paradise Kft. jótállási és szavatossági kötelezettségeinek terjedelmét. További információt a kellékszavatosságról, a termékszavatosságról és a jótállásról szóló tájékoztatóban talál.

7.2 Kötelező jótállás

7.2.1 A Baby-paradise Kft-t az értékesített termékeire vonatkozóan a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény és a tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. Korm. rendelet alapján a termékek ott meghatározott körére jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a Baby-paradise Kft. a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza, azaz a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

7.2.2 A jótállás időtartama (a jótállási idő) a tényleges teljesítéssel, tehát a terméknek a vevő részére történő átadásával, vagy a termék üzembe helyezésével kezdődik.

7.2.3 Tartós fogyasztási cikknek minősülnek az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló 151/2003. (IX.22.) Kormányrendelet mellékletében felsorolt termékek, melyekre a jogszabály egy éves kötelező jótállási időtartalmat ír elő.

7.2.4 Jótállás esetén a vevőt ugyanazon jogok illetik meg, mint az alábbi, a kellékszavatosságról szóló részben feltüntetettek.

7.2.5 A vevőt nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül a vevőt a jótállásból fakadó jogok a kellék- és a termékszavatosságról szóló pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

7.2.6 Jótállási igénye alapján a Vevő - választása szerint - az alábbi igényekkel élhet:

Kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére a Vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

Választott jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban a Vevő viseli, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a vállalkozás adott okot.

A Vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni. Ugyanakkor a szerződés teljesítésétől számított egy éves elévülési határidőn túl a Vevő jótállási jogait már nem érvényesítheti.

Tájékoztatjuk, hogy a Baby-paradise Kft. nem áll a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex hatálya alatt. 

 

7.3 Önkéntes jótállás

7.3.1 A Baby-paradise Kft. nem köteles önkéntes jótállást vállalni, azt szabad döntése alapján vállalja vagy nem vállalja egy adott termékre. Amennyiben a Baby-paradise Kft. az általa értékesített termékekre vonatkozóan a Webáruházban, az adott termék ismertetőjében megjelölt időtartamú jótállást vállal, amely –amennyiben jogszabály kötelező jótállási időt ír elő – az előírt időtartamnál hosszabb is lehet.

7.3.2 A Baby-paradise Kft. az egyes termékekre vonatkozó jótállás időtartamát legkésőbb a termék vevő általi átvételekor adott jótállási jegyen (garanciajegyen) szereplő adatok útján közli.

7.3.3 A Baby-paradise az önkéntes jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza, azaz a hiba oka a teljesítés után keletkezett.

7.3.4 Jótállás esetén a vevőt ugyanazon jogok illetik meg, mint az alábbi, a kellékszavatosságról szóló részben feltüntetettek.

7.3.5 A vevőt nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Ezen korlátozásoktól függetlenül a vevőt a jótállásból fakadó jogok a kellék- és a termékszavatosságról szóló pontokban meghatározott jogosultságoktól függetlenül megilletik.

 

7.4 Kellékszavatosság

7.4.1 A vevő a Baby-paradise Kft. hibás teljesítése esetén a Baby-paradise Kft-vel szemben közvetlenül kellékszavatossági igényt érvényesíthet. Kellékszavatossági igény azokért a termékhibákért érvényesíthető, amelyek a termék átadása időpontjában már léteztek.

7.4.2 Fogyasztói szerződés esetén a vevő az átvétel időpontjától számított 2 (kettő) éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit. Két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait a vevő érvényesíteni már nem tudja.

7.4.3 Nem fogyasztóval kötött szerződés esetén a jogosult az átvétel időpontjától számított 1 (egy) éves elévülési határidő alatt érvényesítheti szavatossági igényeit.

7.4.4 A vevő – választása szerint – kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a vevő által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a Baby-paradise számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést a vevő nem kérte, illetve nem kérhette, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a Baby-paradise költségére a vevő is kijavíthatja, illetve mással kijavíttathatja vagy – végső esetben – a szerződéstől is elállhat. Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

7.4.5 A vevő a választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is áttérhet, az áttérés költségét azonban köteles viselni, kivéve, ha az indokolt volt, vagy arra a Baby-paradise adott okot.

7.4.6 A vevő köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni a Baby-paradise Kft-vel.

7.4.7 A szerződés teljesítésétől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a vevő igazolja, hogy a terméket a Baby-paradise Kft-től vásárolta (a számla vagy a számla másolatának bemutatásával). Ilyen esetben a Baby-paradise csak akkor mentesül a szavatosság alól, ha ezt a vélelmet megdönti, vagyis bizonyítja, hogy a termék hibája a vevő részére történő átadást követően keletkezett.

7.4.8 Amennyiben a Baby-paradise Kft. bizonyítani tudja, hogy a hiba oka a vevőnek felróható okból keletkezett, nem köteles a vevő által támasztott szavatossági igénynek helyt adni. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a vevő köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

7.4.9 Ha a vevő a szavatossági igényét a terméktől - a megjelölt hiba szempontjából - elkülöníthető része tekintetében érvényesíti, a szavatossági igény a termék egyéb részeire nem minősül érvényesítettnek.

 

7.5 Termékszavatosság

7.5.1 A termék (ingó dolog) hibája esetén a fogyasztónak minősülő vevő – választása szerint – kellékszavatossági jogot vagy termékszavatossági igényt érvényesíthet.

7.5.2 A fogyasztót azonban nem illeti meg az a jog, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és termékszavatossági igényt egyszerre, egymással párhuzamosan érvényesítsen. Termékszavatossági igény eredményes érvényesítése esetén azonban a kicserélt termékre, illetve kijavított részre vonatkozó kellékszavatossági igényét a fogyasztó a gyártóval szemben érvényesítheti.

7.5.3 Termékszavatossági igényként a fogyasztó kizárólag a hibás termék kijavítását vagy kicserélését kérheti. A termék hibáját termékszavatossági igény érvényesítése esetén a fogyasztónak kell bizonyítania.

7.5.4 Egy termék akkor minősül hibásnak, ha az nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek vagy, ha nem rendelkezik a gyártó által adott leírásban szereplő tulajdonságokkal.

7.5.5 Termékszavatossági igényét a fogyasztó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti. E határidő elteltével e jogosultságát elveszti. A fogyasztó a hiba felfedezése után késedelem nélkül köteles a hibát a gyártóval közölni. A hiba felfedezésétől számított két hónapon belül közölt hibát késedelem nélkül közöltnek kell tekinteni. A közlés késedelméből eredő kárért a fogyasztó felelős.

7.5.6 A fogyasztó a termékszavatossági igényét az ingó dolog (termék) gyártójával vagy a forgalmazójával (azaz Baby-paradise Kft-vel) szemben gyakorolhatja.

7.5.7 A gyártó, illetve a Baby-paradise Kft. kizárólag akkor mentesül termékszavatossági kötelezettsége alól, ha bizonyítani tudja, hogy:

(a) a terméket nem üzleti tevékenysége körében gyártotta, illetve hozta forgalomba, vagy

(b) a hiba a tudomány és a technika állása szerint a forgalomba hozatal időpontjában nem volt felismerhető vagy

(c) a termék hibája jogszabály vagy kötelező hatósági előírás alkalmazásából ered.

7.5.8 A gyártónak, illetve a Baby-paradise Kft.-nek a mentesüléshez elegendő egy okot bizonyítania.

 

7.6. Panaszok bejelentése

A megrendelt termékekkel kapcsolatos kérdéseit és esetleges panaszait a Baby-paradise Kft.-nél intézheti, melyhez a vásárláskor kapott számla/blokk eredeti példánya,vagy kitöltött jótállási jegy szükséges. Megteheti ezt személyesen a Baby-paradise Kft. 9026 Győr,Bácsai u. 64. szám alatt található kiskereskedelmi egységében, írásban az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen, vagy a Baby-paradise Kft. székhelyére küldött levélben is bejelentheti. Amennyiben a Baby-paradise Kft. reklamációkezelésével nincs megelégedve, úgy a Vevő a lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint, illetve a vállalkozás székhelye vagy telephelye szerint illetékes békéltető testülethez fordulhat.

 

8. A FELELŐSSÉG SZABÁLYAI, A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA ÉS KIZÁRÁSA

8.1 Webáruházban található információk jóhiszeműen kerültek felhelyezésre, azonban azok kizárólag tájékoztató célt szolgálnak. Az információk pontosságáért, teljességéért a Baby-paradise Kft. nem vállal felelősséget.

8.2 A vevő a Webáruházat kizárólag a saját kockázatára használhatja, és elfogadja, hogy a Baby-paradise Kft. nem vállal felelősséget a használat során felmerülő vagyoni és nem vagyoni károkért a szándékosan, vagy bűncselekménnyel okozott, továbbá az életet, testi épséget, egészséget megkárosító szerződésszegésért való felelősségen túlmenően.

8.3 A Baby-paradise Kft. semmilyen formában nem vállal felelősséget a vevő által hibásan megadott adatokból eredendő hibás teljesítésért. Az ebből eredő kára megtérítését a Baby-paradise Kft. azonban követelheti a hibás adatot megadó vevőtől.

8.4 A Webáruház oldalai olyan kapcsolódási pontokat (linkeket) tartalmazhatnak, amely más szolgáltatók oldalaira vezet. Ezen szolgáltatók adatvédelmi gyakorlatáért és más tevékenységéért a Baby-paradise Kft. nem vállal felelősséget.

8.5 A Baby-paradise Kft. emellett kizár minden felelősséget a Webáruház használói által tanúsított magatartásért. Minden vevő teljes mértékben és kizárólagosan felelős saját magatartásáért. A Baby-paradise Kft. az erre vonatkozó megkeresés esetén a jogszabályban meghatározottak szerint együttműködik az eljáró hatóságokkal a jogsértések felderítése végett.

8.6 A Webáruházban való vásárlás feltételezi a vevő részéről az Internet lehetőségeinek és korlátainak ismeretét és elfogadását, különös tekintettel a technikai teljesítményekre és a felmerülő hibákra. Ennek megfelelően a Baby-paradise Kft. semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt eseményekkel összefüggésben bekövetkezett károk miatt, függetlenül attól, hogy az alábbi események mely okból következtek be:

(a) Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat hibája, az adatkapcsolat megszakadása vagy egyéb adathiba.

(b) Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a Webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.

(c) Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.

(d) Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett -, és különösen bármilyen adat elvesztése.

(e) Bármely szoftver (ideértve a Webáruház honlapját is) hibás működése.

(f) Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba.

(g) Bármely olyan tartalom, amelyet a Webáruházon nem a Baby-paradise Kft., hanem valamely más személy helyezett el (pl. kommentek, hozzászólások).

8.7 A Baby-paradise Kft. nem felelős a vevő semmilyen közvetett vagy következményi káráért, ideértve az elmaradt hasznot is.

8.8 A Baby-paradise Kft. semmilyen módon nem felelős a vevő számítógépén vagy informatikai berendezésében keletkezett kárért, ideértve az adatlopást, adatvesztést, vírusokat, trójai programokat vagy bármilyen egyéb kártékony kódot és az ezek által okozott kárt is.

8.9 A Baby-paradise Kft. vis maior esetén mindennemű felelősség alól mentesül.

 

9. SZEMÉLYES ADATOK, ADATBIZTONSÁG, ADATELLENŐRZÉS

9.1 A résztvevők személyes adatainak kezelése a hatályos adatvédelmi szabályok szerint történik. Bővebb információ az adatvédelmi szabályzatban található. A vevő a jelen ÁSzF elfogadásával hozzájárul személyes adatainak az adatvédelmi szabályzatban foglaltak szerinti kezeléséhez.

9.2 A Webáruház Apache/PHP/MySQL alapokon működő információs rendszer, biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot. Ettől függetlenül, a Baby-paradise Kft. javasolja, hogy minden vevő tegyen meg bizonyos alapvető, legalább az alábbi óvintézkedéseket: használjon vírus és spyware védelmi szoftvereket friss adatbázissal, telepítse az operációs rendszer és a böngészőprogram biztonsági frissítéseit.

9.3 A Webáruházban való vásárlás feltételezi a vevő részéről az Internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

9.4 Az Internet globális jellegére tekintettel a vevő elfogadja és tudomásul veszi, hogy a Webáruház használata során a vonatkozó nemzeti jogszabályok rendelkezéseit is figyelembe véve köteles eljárni. Amennyiben a Webáruház használatával összefüggő bármely tevékenység a vevő államának joga szerint nem megengedett, a használatért kizárólag a vevőt terheli a felelősség.

9.5 A vevő által a Webáruház használata során esetlegesen elérhetővé tett tartalmat a Baby-paradise Kft. jogosult, de nem köteles ellenőrizni, és a közzétett tartalmak tekintetében a Baby-paradise Kft. jogosult, de nem köteles jogellenes tevékenység folytatására utaló jeleket keresni.

9.6 Amennyiben a vevő a Webáruház valamely oldalán kifogásolható tartalmat észlel, köteles azt haladéktalanul jelezni a Baby-paradise Kft. részére. Amennyiben a Baby-paradise Kft. jóhiszemű eljárása során a jelzést megalapozottnak találja, jogosult az információ haladéktalan törlésére vagy annak módosítására.

 

10. MÓDOSÍTÁS

10.1 A Baby-paradise bármikor szabadon módosíthatja a jelen általános szerződési feltételeket és a vásárlás egyéb feltételeit, illetve szabályait, ideértve a Webáruház honlapját is, bárminemű értesítési vagy egyéb kötelezettség nélkül.

10.2 Bármely módosítás abban az időpontban lép hatályba, amikor a módosítás közzétételre kerül a Webáruház honlapjára.

 

11. JOGÉRVÉNYESÍTÉSI, JOGORVOSLATI LEHETŐSÉGEK

11.1 Panaszkezelés

11.1.1 Bármely vevő az általa rendelt termékkel vagy a Baby-paradise tevékenységével kapcsolatos kifogásait a Baby-paradise 1. pontban meghatározott elérhetőségein terjesztheti elő.

11.1.2 A hatályos jogszabályok értelmében a fogyasztónak minősülő vevők által előterjesztett szóbeli panaszt a Baby-paradise Kft. azonnal kivizsgálja, és szükség szerint orvosolja, amennyiben a panasz jellege ezt megengedi. Ha a fogyasztónak minősülő vevő a panasz kezelésével nem ért egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, akkor a Baby-paradise Kft. a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, és annak egy másolati példányát

(a) személyesen közölt szóbeli panasz esetén helyben azt a panaszos fogyasztónak átadja,

(b) telefonon közölt szóbeli panasz esetén azt a panaszos fogyasztónak legkésőbb az írásbeli panaszról szóló alábbi részben meghatározott érdemi válasszal egyidejűleg megküldi (és a továbbiakban az írásbeli panaszra vonatkozóan rendelkezések szerint jár el).

11.1.3 A Baby-paradise Kft. a telefonon közölt szóbeli panaszt egyedi azonosítószámmal látja el, ami a panasz visszakereshetőségét segíti. Ezt a számot a Baby-paradise Kft. köteles a fogyasztóval közölni.

11.1.4 A Baby-paradise Kft. az írásbeli panaszt a beérkezését követően harminc napon belül köteles megvizsgálni és érdemben megválaszolni, továbbá intézkedni arról, hogy a válasz a fogyasztóhoz eljusson. A panasz elutasítása esetén köteles álláspontját az elutasításra vonatkozó érdemi válaszában megindokolni.

 

12. Záró rendelkezések

Ezen ÁSZF rendelkezései 2018. december 17-től érvényesek. A szerződéskötés nyelve: magyar. Az Eladó az ÁSZF változásának jogát fenntartja. A módosításokat a weboldalon közzéteszi. A jelen ÁSZF-ben nem szabályozott kérdésekre a magyar jog az irányadó, különös tekintettel a Ptk. XVI. Fejezete, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény.  

 

13. Információk

1) Panaszkezelés: http://www.baby-paradise.hu/images/files/Panaszkezeles.pdf

2) ÁSZF letöltése pdf formátumban: http://www.baby-paradise.hu/images/files/Baby-Paradise_ASZF_baby_paradise.hu.pdf

3) Elállási jogról szóló tájékoztató letöltése pdf formátumban: http://www.baby-paradise.hu/images/files/Elallasi_jogrol_szolo_tajekoztato_Baby-Paradise.pdf

4) Elállási nyilatkozat minta letöltése pdf formátumban: http://www.baby-paradise.hu/images/files/elallasi_felmondasi_nyilatkozatminta_baby-paradise.hu.pdf

5) Jótállási/szavatossági tájékoztató letöltése pdf formátumban: http://www.baby-paradise.hu/images/files/Szavatossagi_tajekoztato_Baby-Paradise.pdf

6) Békéltető testületek elérhetőségei: http://www.baby-paradise.hu/images/files/Bekelteto_testuletek.pdf

7) Az Európai Bizottság által működtetett online vitarendezési fórum honlapja: https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 

Győr, 2018. december 17.

Baby-paradise Kft.

Képben szeretnél maradni? Kövess minket!

A legtöbb weboldalhoz hasonlóan a mi oldalunk is használ cookie-kat (sütiket). A cookie-król bővebben ide kattintva olvashat.

Beleegyezem a sütik használatába.
EU Cookie Directive plugin by www.channeldigital.co.uk